Feb
27
19

Irena Yebuah Tiran – Nasmeh življenju #213

Kakšno sonce. Je moja prva misel, vedno, ko zaslišim ta njen prešeren smeh. Po čem prepoznam iskren nasmeh, ki toliko da, se vprašam? In odgovor se mi ponudi kar sam. Ja, to je ta, ki zveni tako domače, da v tebi nekaj premakne in ob katerem občutiš, da ima podpis srca.

Irena se me je s svojim nasmehom dotaknila v trenutku, ko sem ga prvič zaslišala in z gotovostjo lahko trdim, da je ena srčnejših oseb, kar sem jih v življenju spoznala. To se čuti, to se vidi in to se ve.

Dobili sva se v parku Tivoli, spili metin čaj, ki ni bil še nikoli tako dober in se podali dogodivščinam naproti. Ko sem zagledala ta sijoč nasmeh v živo, se je ob soncu, ki naju je pričakalo tam zunaj, tudi v moje srce naselil nek prijeten občutek topline. Spregovorili sva o namenu projekta, ki je opozoriti na sprejemanje in spoštovanje vseh nas kot različnih posameznikov, katerim pa nam je vsem skupno, da smo čuteča bitja in v življenju živimo za dobro. Potipali sva na področja medijskega svet in v realnost, si zastavili vprašanje, kako uspešno pluti med vsakdanjim življenjem in svetom, ki ga prinese prepoznavnost in kako je pravzaprav lahko resnično lepo in intenzivno dobro le, če si, to kar si. V prvi vrsti ostati iskren sam s sabo, zavedajoč se, kaj je zares vredno in na ta način sestaviti svoj majhen veliki svet prioritet in na podlagi svojih občutkov tudi delovati. Seveda ni vedno preprosto in lahko, a je samo tako zares mogoče doseči presežke in ostati srečen z vsem, kar v življenju izbereš za svoje.

Kadar se lahko izgubim v svetu tako izjemnih posameznikov kot je Irena, v sebi začutim izjemno moč. Moč presežkov, ki me spomni na dobro poznani občutek vsega, kar v življenju šteje zares.

To so ljudje, trenutki in občutki, katerih namen je srčen, iskren in dober in s katerimi se lahko zaradi intenzivne pozitivne energije, ki jo skupaj ustvarimo, povežeš v nek tak poseben svet presežkov, v katerem pa potem zaradi svojega razmišljanja, čutenja in delovanja lahko pustiš močan pečat, zaradi vsega kar si in skupaj z njimi postajaš. Prepričana sem, da je ravno to razlog za uspeh in da smo ljudje ravno na ta način lahko najboljši na najrazličnejših področjih življenja.

Mimogrede, Irena je krasna tudi ko se ganjena od iskrenih občutkov zjoče, pa ko se v težkih trenutkih življenja kot levinja bori za dobro vsega in vseh. Energije te ženske se preposto nalezeš in kako krasno bi bilo, da bi se ljudje večkrat uspeli srečati s svojim iskrenim obrazom. Ja, to je tisti obraz, ki ti daje občutek domačnosti in ob katerem se zaveš, da je življenje lepo.

Svoje druženje sva strnili z mislijo, kako zelo srečni in hvaležni sva. Da ob tem, ko sva obe nekaj izkušenj pridobili z življenjem, živiva točno tukaj in zdaj. Svobodni, zdravi in zadovoljni. Ljudje se čisto premalo zavedamo, kako velika danost je, da lahko živimo življenje in ob tem ohranimo moč pozitivnega.

Naj bo torej teh nekaj vrstic opomnik vsem nam, da je za dobro delo in dober namen, vsak dan vse polno priložnosti. Če le usmerimo svoje misli k pozitivnemu razmišljanju, odpremo svoje srce izjemnim posameznikom in v življenju vselej ravnamo v skladu s svojimi občutki.

In ne pozabimo. Naše življenje je vredno toliko, kolikor velja naše srce.

Irena, iskrena hvala ker si mi za nekaj trenutkov odprla svojega in v moje življenje, z vsem kar si, vnesla vse polno najlepših občutkov.

 

TAGS: