Dec
21
17

Najlepša ljubezen zrcali obris srca

“Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine.”

So besede, ki pogosto spremljajo mladoporočenca ob spremnem govoru.

Sama bi dodala, ljubezen je vse to in še veliko veliko več. A najlepša je ta, ki zrcali obris srca. Ni ga lepšega občutka od fotografiranja porok. Najlepše je, kadar lahko človek vaš dan začne v trenutku, ko v varnem objemu doma ali na poljubno izbrani lokaciji pričnete s pripravami na vaš najlepši dan. Takrat se pokaže vse. Vaši odnosi, vaše vezi, vaši strahovi, vaši dvomi, vaša povezanost, predanost in nenazadnje utrip vašega srca. Povsem neopazno si sama želim ujeti tistih nekaj spontanih trenutkov, ki so prežeti s pričakovanjem, sladkim vznemirjenjem in kančkom treme. Tiste pozitivne, ki vas opominja na to, da ste nekoč sprejeli pomembno odločitev, postarati se z osebo, ki je našla pot do vašega srca. Na eni strani neveste, ki si želijo zažareti v svoji najlepši podobi in na drugi ženin, ki ves nestrpen zatika svojo roko v rokav svojega suknjiča, saj ga danes nikakor ne more obleči, kot običajno. Želi si vas. Za vedno. In to je velik trenutek.

Trenutki ko svatje čakajo na vaš prihod, v človeku vzbudijo val vznemirjenja. Obred. Takšen, kot ste si ga zaželeli. Poln najlepših misli za srečen zakon in vajinih upov, da se besede udejanjijo. Zavedata se, da sta drug drugemu središče sveta in to je le še ena potrditev, da sta na pravi poti. Poti, ki jo nežno šepeta glas srca. Sledi pogostitev in slavje z nadaljevanjem obredov, ki najbolj pokažejo, kdo ste. Kakšne so vaše vezi, kako si želita da izgleda vajin dan. Dan najlepših sanj. Najlepše poroke so te, kjer svatje skupaj z mladoporočencema dihajo kot eno. Ob tem se mi vsakič znova naježi koža in prav pogosto se ob vaših govorih, vezeh, trenutkih in občutkih orosi tudi moje oko in srce napolnijo najlepši občutki. Čuti se, kadar je vez, ki jo imate iskrena. In k sreči so bile vse moje dosedanje poroke takšne.

Polne ljubezni. Dobrih ljudi. Iskrenih vezi.

Čeravno morda vse niso bile tradicionalne, so bile ljubezni polne. In na koncu je to vse kar šteje.

Upam, da bom tudi v bodoče imela moč opazovati ljudi, ki iskreno čutijo.

Potem je moje delo resničen privilegij. In ko mi boste razgalili svoje srce, boste pravgotovo prejeli vaš in naš najlepši spomin.

V digitalni obliki, na lesenem ključku, v obliki razvitih fotografij v izbrani leseni škatlici ali v fotoknjigi. In najpomembnejšem. V srcu. Za vedno.